Hot Stuff for cold days

  • Posted on
  • 0
Hot Stuff for cold days

Het waait N 25 knopen, er rolt een mooie swell binnen, zonnetje schijnt en je bent vrij.
Snel het water op zou je zeggen, maar ’t is maar 10C, rekening houdend met de windchill, komt de gevoelstemperatuur niet boven de 7 graden uit. Thuis blijven is natuurlijk geen optie. En met de juiste accessoires hoeft dat ook helemaal niet.

Het is  van groot belang om warm te blijven zodat je spieren en pezen optimaal werken en je geen blessures oploopt, daarnaast wil je het lekker warm hebben en onderkoeling voorkomen. Onderstaande accessoires zorgen niet alleen voor een warme surfsessie, maar garanderen ook dat je een aantal uur zonder onderkoelingsverschijnselen van je favoriete sport kan genieten.
Neopreen Jassen

Het afkoelingsproces begint niet pas op/in het water, maar ook als jij op het strand staat of als je met je wetsuit aan naar het strand loopt of fietst. De wetsuitmerken hebben daar een mooie accessoire voor bedacht, een neopreenjas.Deze jas kan je makkelijk over je wetsuit dragen. Dankzij de uitsparing voor de trapezehaak kan je je trapeze gewoon aanhouden. 

Beanies en Caps

Ook een beanie of cap mag natuurlijk niet ontbreken. Via je hoofd verlies je tot wel 50% lichaamswarmte als je geen cap of muts draagt. De beanies zijn er in verschillende kleuren, waaronder deze fel gele versie, die naast warmte ook een stukje veiligheid biedt, omdat je goed zichtbaar bent ook op bewolkte donkere dagen. Technical Tops

Een rashvest of hooded rashvest kan je extra warmte geven.Deze kan je dragen onder je wetsuit.  Ze zijn er in verschillende diktes en met of zonder hood. Tevens zijn er uitvoeringen met een zachte wol aan de binnenkant. Dit verhoogt niet alleen het draagcomfort, maar ook het warmtebehoud. 

Handschoenen

Je handen verdienen ook de nodige warmte. Daarvoor hebben we speciale surf handschoenen. Voor het kitesurfen zijn er tevens voorvegormde handschoenen. Dit vergemakkelijkt het vasthouden van de bar en zorgt ervoor dat je geen kramp krijgt.
Boots

Iedereen surft natuurlijk het liefst zonder schoenen. In de winter zul je helaas toch schoenen moeten dragen wil je nog kunnen surfen met de koudere temperaturen. Gelukkig zijn er tegenzoordig heel flexibele schoenen  die je voeten ook nog eens super warm houden.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »