Kitesurf artikelen

Shaka - jouw Kitesurf specialist online en in 

Scheveningen Den Haag

Kitesurfen is al een tijdje een snel groeiende sport in Nederland en wereldwijd. Dat is niet voor niets! Kiten leer je snel en geeft je veel plezier op het water. Bij Shaka vind je een groot assortiment aan kitesurfspullen en wij hebben alles op voorraad om jou aan het kitesurfen te krijgen! Wij hebben kites, kiteboards, barren, kitesurf trapezes en kitesurf wetsuits. Wij voeren de grote merken van onder andere Duotone, North, Airush, Naish, Eleveight, Cabrinha, F-one, GA kiteboarding, Ion, Mystic en Ripcurl. Je kan bij ons terecht in de webshop of in onze kitesurfshop in Scheveningen. Wij kunnen je helpen met complete kitesurfsets of tweede hands kitesurfspullen. Tegen de scherpste prijzen en beste kitesurfdeals helpen wij jou aan spullen!

Complete set
Een complete set bestaat uit een KiteKitesurfboardBarWetstuitKitesurf trapezepomp en een safety leash. Lees hieronder meer informatie om jou te helpen bij je keuze!

Online een Kite kopen
Kites verschillen in grootte, vorm en kwaliteit.  De maat wordt aangeduid in vierkante meters . Vaak wil je in het begin wel starten met een 12m2. Het voordeel van beginnen met een iets grotere kite maat is omdat je dan kitesurfen kan gaan beoefenen in veilige omstandigheden wanneer het niet zo hard waait. Je wilt je veilig voelen in het begin en wennen aan je materiaal. Als je alles onder de knie hebt en je wilt gaan kitesurfen in wat hardere wind heb je een kleinere maat kite nodig. Dan denk je snel aan een 8 of 9m kite. Ook in harde wind kun je veilig blijven kitesurfen omdat het materiaal hierop aangepast is qua gewicht, draaisnelheid en trekkracht.  Een set van 2 kites wordt het meeste gebruikt in Nederland en dan denk je vaak aan bijvoorbeeld 7m2 en 10m2 of 9m2 en 12m2.  Kites hebben een groot windbereik gekregen. Veel groter dan bijvoorbeeld 5 jaar geleden.  Wij helpen jou met het kiezen van de juiste maat vlieger want dat heeft met een aantal factoren te maken zoals gewicht en welke type kiteboard je erbij gaat gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld erg grote kites die je bijna niet zult gebruiken en hetzeflde geldt voor erg kleine kites, vandaar dat je van te voren moet beslissen met welke windsterkte je wilt gaat kiten. Dames gebruiken vaak een iets kleinere kite dan mannen.  Voor een gewicht van iets rond de 70kg heb je al een kite nodig die veel groter is dan 7m als je in Nederland wilt kiten. Grote kites worden gebruikt bij weinig wind maar ook daar moet je meer kite ervaring voor hebben voordat je met een 15m kite of groter het water op zou willen. Bij Shaka verkopen wij ook gebruikte kites en wij hebben altijd een ruime selectie gebruikte kites liggen in de winkel. Zo kan je dus ook met wat minder geld toch beginnen met kiten.  Ook onze Ex-Demo kites worden aan het einde van het seizoen verkocht tegen goede prijzen. Ex-Demo kites zijn kites die vaak maar enkele keren gebruikt zijn door het personeel zelf en de klanten.

Kiteboard online kopen
Een kiteboard kopen kan heel lastig zijn, maar ook weer eenvoudig. Er zijn verschillende typen kitsurfboards. In het begin wil je gewoon een freeride board waar je alles mee kan en een kiteboard die vergevingsgezind is en makkelijk upwind kan varen. Als ervaren kitesurfer heb je meer wensen en eisen aan een kiteboard. Daar kunnen wij je goed in adviseren in onze winkel in Scheveningen. Er zijn boards met onder andere veel rocker, vlakkere bodems, slick bases en carbon constructies. Er zijn ook boards met meer en minder POP en boards geschikt om met Wakeboard boots te varen. Met name als je met boots wilt varen of echt hoog wilt springen dan zoek je een board waar veel pop in zit en een board met een sterke bouwwijze.  Wij hebben altijd het een en ander liggen in test material, maar natuurlijk nooit alles. Wij geven een tevredenheidsgarantie. Als je nou met je nieuwe gekochte board het water op gaat en hij bevalt echt niet dan moet je zeker terugkomen naar ons en dan gaan we wat anders uitzoeken. Elk merk heeft wel een board dat bij jou wensen aansluit.

Kitesurf trapeze
Wat je echt goed moet passen is een kitesurf trapeze. Deze heb je altijd aan en verbindt jou met je kite.  Hier komen veel krachten op te staan en het is belangrijk dat een trapeze goed zit. De pasvorm moet goed zijn en de maat moet goed zijn.  Verschillende merken, verschillende modellen en verschillende pasvormen.  Kortom; kom langs en probeer hem in de shop. Hier hebben wij een koord om aan te hangen zodat je de krachten en drukpunten goed kan voelen. Ook bij de trapezes geldt het dat als ie echt niet lekker zit je terug moet komen naar ons en dan zullen we een andere uitzoeken.

Surfshop Scheveningen
Heb je meer informatie nodig? Vragen? Advies nodig? Wij helpen je graag verder in onze surfshop in Scheveningen! Check hieronder onze openingstijden en adres. Wij zijn er voor jou!  

 

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »